Female.hr


Pastrve punjene limunom


Svježa, mekana i sočna pastrva s limunom pečena u foliji

Ovo je bilo drugi puta u životu da sam spremala ribu. I to sasvim slučajno :) Nakon jutra provedenog lutajući šumom u potrazi za kestenima koje ni ne volim, trebao nam je pravi ručak. I kako nam se na putu do doma našlo ribogojilište kupili smo svježe pastrve.

Ovaj recept je sasvim iz glave, uz neke smjernice Jamiea Olivera i Gordona Ramseya spremila sam odličnu ribu - pečenu u foliji da sadrži sve svoje sokove bila je mekana i sočna :)

U nastavku pročitajte recept, nama je bilo odlično :)

Sastojci za dvije osobe:

3 veće pastrve
2 limuna
svežanj peršina
4 češnja češnjaka
sol, papar
ulje/maslinovo ulje

3 veća krumpira
peršin
1 manji luk
sol, papar + malo začina za povrće

Ja sam kupila očišćene pastrve koje sam ponovno oprala pa na to posolila i popaprila. Nasjeckajte peršin na sitno, isto to učinite s češnjakom. Možete ga i istisnuti onim malim strojem za češnjak kojeg ja trenutačno nemam pa sam sitno sjeckala. :)

U manjoj posudici pomiješajte peršin s češnjakom i dodajte pozamašnu količinu maslinovog ili običnog ulja. Sve promiješajte kistićem i premažite cijele pastrve izvana i iznutra mješavinom.

Limun narežite na kolute te svakog prepolovite i punite pastrve. Stavite ih na foliju, premažite mješavinom češnjaka, peršina i ulja pre prekrijte s nekoliko polovica koluta limuna.

 

Preklopite foliju, sve zatvorite te pecite cca. 20 minuta na 200 stupnjeva. Nakon 15 minuta otvorite foliju te provjerite u kojem je stanju riba te da li treba još dodatnih 5 minuta ili ne.

U međuvremenu ogulite krumpir, nasjeckajte ga na kockice i kuhjate u slanoj vodi. Njemu bi također trebalo oko 15 minuta da se skuha. Sitno nasjeckajte peršin i luk te na zagrijanoj tavi s malo ulja pržite luk na kojeg se doda ocijeđeni krumpir i prži cca. minuta i doda nasjeckani peršin. Malo posipajte začina za povrće, soli i papra te pržite cca. 1-2 i to je to :)

Poslužiti s limunom, i ostatkom češnjaka, peršina i ulja :)

Dobar tek želim :) 

 

 


Female.hr Izravan pristup
© 2011, Female.hr